Prvi pisani broj "Komšijin informator" izašao je u jesen 2005. godine. Bio je kombinacija lepih priča i reklamnih poruka. Deli se besplatno i izlazi povremeno. Elektronsko izdanje će zadržati suštinu časopisa. Pišite nam o dobrim ljudima u Vašem komšiluku. O akcijama sa dobrim namerama. Naša adresa je:ugkomsija@gmail.com a telefon: 064/310 13 15

среда, 1. април 2015.

 

Šesnaest godina od rušenja Varadinskog mosta 

Iyvor:021

Danas se obeležava 16 godina otkad je pod NATO bombama srušen Varadinski most i život izgubio Novosađanin Oleg Nasov.
bombardovanje_nato_1999_dunav_most_novi_sad
Tim povodom zamenik predsednika Skupštine Grada Miroslav Ilić položiće cveće na spomen-ploču poginulom Novosađaninu.
Ovim povodom organizovaće se  akcija "Opet most" u saradnji sa "Led artom", a performans obuhvata izložbu fotografija nekadašnjih novosadskih mostova srušenih 1999. godine i novoizgrađenih mostova, najavili su organizatori, list Dnevnik. Autori umetničko-novinskih fotografija su poznati novosadski fotoreporteri Branislav Lučić, Martin Candir, Jaroslav Pap i Darko Dozet.
Prvom i svakom 50. prolazniku koji preskoči gredu srušenog Varadinskog mosta u performansu nazvanom "Stub srama i opomene" biće dodeljene nagrade - najnovije izdanje lista "Dnevnik" i grafika umetnika koji izlažu u "Šok galeriji".
Pre 16 godina, 1. aprila, devetog dana od početka agresije, NATO avioni srušili su Varadinski most preko Dunava u Novom Sadu, a odmah po završetku NATO agresije pristupilo se izgradnji novog mosta.
Tokom NATO bombardovanja srušeni su i Žeželjev most i Most slobode, koji je obnovljen 2005. godine. Kao privremeno rešenje postavljen je cestovno-železnički most.
Pored Olega Nasova, tokom 78 dana bombardovanja naše zemlje poginulo je oko 2.000, a ranjeno je više od 12.500 građana Srbije. Poslednjeg dana bombardovanja Rafinerije, nastradao je i Milan Bajić iz Šangaja.
 

Нема коментара:

Постави коментар