Prvi pisani broj "Komšijin informator" izašao je u jesen 2005. godine. Bio je kombinacija lepih priča i reklamnih poruka. Deli se besplatno i izlazi povremeno. Elektronsko izdanje će zadržati suštinu časopisa. Pišite nam o dobrim ljudima u Vašem komšiluku. O akcijama sa dobrim namerama. Naša adresa je:ugkomsija@gmail.com a telefon: 064/310 13 15

уторак, 25. новембар 2014.

Pišite uredniku

Grad i radikali obeležili godišnjicu prisajedinjenja

Povodom 96. godišnjice održavanja Velike narodne skupštine Srba, Bunjevaca i drugih Slovena i donošenja odluke o prisajedinjenju Banata, Bačke i Baranje Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca predstavnici gradske vlasti položili su venac na spomen-ploču na zgradi na Trgu slobode gde je 25. novembra 1918. održana Velika narodna skupština.
vucevic_sevic_prisajedinjenje_25112014_600
- Obeležavajući 96 godina od dana održavanja Velike narodne skupštine u Novom Sadu mi pokazujemo ne samo da cenimo i čuvamo to što su nam preci ostavili, već da se brinemo o budućnosti naših potomaka. Najvažniji zadatak svih nas je da, čuvajući ovu državu i naš narod, negujući istorijsku istinu i prave vrednosti, stvaramo uslove da naša deca sutra imaju kvalitetniji život i da naša država bude pristojna i ekonomski razvijena. Novi Sad i Novosađani nikada neće zaboraviti ovaj veličanstveni događaj i već sada ćemo krenuti sa planiranjem obeležavanja stogodišnjice oslobođenja našeg grada u Prvom svetskom ratu i 100 godina od prisajedinjenja - naveo je gradonačelnik Miloš Vučević.
vucevic_kamere_prisajedinjenje_25112014
Vence na spomen tablu na zgradi Vojvođanske banke, u kojoj je nekada bio Grand hotel Majer, takođe su položile i delegacije Bunjevačkog nacionalnog saveta i Saveza potomaka ratnika Srbije 1912-1920.
Zamenik predsednika Skupštine grada Miroslav Ilić položio je cveće na grob Svetozara Miletića i Jaše Tomića na Uspenskom groblju, rekavši tom prilikom da se danas obeležava jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Novog Sada.
radikali_prisajedinjenje_25110214
Današnji datum obeležili su i radikali. Njihove pristalice su sa državnim i stranačkim zastavama prošle ulicama Novog Sada i položile venac na spomenik Jaši Tomiću u Dunavskoj ulici i na spomen - ploču na zgradi u kojoj je održana Velika narodna skupština.

Нема коментара:

Постави коментар